top of page
pexels-fotografierende-3278757.jpg

Duurzame

Inzetbaarheid
& Mobiliteit

Aan het werk blijven in een veranderende wereld
Het binden en boeien van medewerkers voor een langdurige werkrelatie

Duurzame inzetbaarheid - Binden en boeien van medewerkers

 

Alles wat aandacht krijgt groeit.

 

Als er aandacht en tijd besteed wordt aan betrokkenheid, vitaliteit, gezondheid, persoonlijke ontwikkeling, een fijne werksfeer, wederzijdse verwachtingen & wensen in werk dan voorkom je ongewenste verrassingen, zoals (langdurig) ziekteverzuim of vertrek van medewerkers. In een professionele werkomgeving persoonlijke gesprekken voeren.  

 

Hier ligt een kans voor werkgevers én werknemers. Bij veel organisaties is men het nog niet gewend om werk te maken van het binden en boeien van medewerkers. Andersom zijn veel medewerkers het niet gewend (of voelen zich niet veilig genoeg) om aan te geven wat er speelt. 

Het is de tijd en investering waard om nu actie te nemen!

Zoek elkaar op, ga en blijf in gesprek. Zet het hoog op de agenda voor formele en informele ontmoetingen met elkaar. Vier samen de successen en de verschillen. Leer elkaar beter kennen en maak het persoonlijk. 

 

Appreciative Inquiry (waarderend onderzoeken), is een methode die hier goed bij past. Het is een buitengewoon krachtig instrument om positieve verandering te genereren.

 

Vooral de emotionele persoonlijke waardering is een belangrijk boei- en bindmiddel voor medewerkers om bij een werkgever te willen blijven. We zien in de praktijk veel tijd en aandacht gaan naar het werven van nieuwe medewerkers. Eenmaal aan het werk maken medewerkers makkelijker de overstap naar een nieuwe baan en dus een andere werkgever. Het draaideur effect. 

 

Wil je dit als organisatie en medewerker anders maak dan nu een afspraak en ik help je in dit proces door een praktische aanpak. 

 

Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking en ontvang een voorstel op maat. 

Contact
bottom of page